
Què proposa la L.E.C ( Llei d'educació de Catalunya)?
1.-Estableix un model d'autonomia basat en la diferència dels centres segons els resultats escolars. Afavoreix l'autofinançament dels centres públics que conduirà a incrementar la diferències segons el seu entorn. Proposa un model de gestió empresarial que dificulta el treball en equip. Defineix els directors dels centres públics com a "personal directiu", amb règim jurídic específic i els possibilita seleccionar, avaluar i nomenar al prefessorat.
2.-Consolida i augmenta el poder i la influència de les patronals religioses en l'àmbit educatiu. Destina més diners als centres privats sense cap obligació ni cap mecanisme per evitar la distribució desequilibrada de l'alumnat. A partir d'aquesta Llei, la xarxa de centres privats passa a ser l'eix vertebrador del sistema educatiu.
3.-Consolida el camí obert cap a la privatització de determinats sectors, a partit de la municipalització i altres vies:0-3, educació de persomes adultes, Formació Professional, Serveis educatius, extraescolars.
4.-Desregularitza les relacions laborals. Introdueix formes de provisió subjectives i discrecionals, que deixen una porta oberta a l'arbitrarietat. Proposa un nou sistema retributiu jerarquitzat basat en un model d'avaluació punitiva. Proposa increments retributius al professorat per resultats obtinguts. Obre la via a la laboralització del personal substitut amb el conseqüent empitjorament de les seves condicions de treball.
5.-El compromís d'inversió pública que proposa el Deparatament és absolutament insuficient. S'ha de prioritzar la inversió pública a l'ensenyament públic i aquesta ha de ser, com a mínim, del 6% del PIB de Catalunya.
1 comentari:
necessitat de comprovar:)
Publica un comentari a l'entrada