Els últims 12 mesos

Frases mítiques.

Jamás aceptaría pertenecer a un club que me admitiera como socio. Groucho Marx

Estos son mis principios. Si a usted no le gustan, tengo otros. Groucho Marx

La televisión ha hecho maravillas por mi cultura. En cuanto alguien enciende la televisión, voy a la biblioteca y me leo un buen libro. Groucho Marx

Bebo para hacer interesantes a las demás personas. Groucho Marx

Nunca olvido una cara. Pero en su caso, estaré encantado de hacer una excepción. Groucho Marx

Perdonen que no me levante. (Epitafio de Groucho Marx)

La imaginación es más importante que el conocimiento.
Albert Einstein

Existen dos maneras de ser feliz en esta vida, una es hacerse el idiota y la otra serlo. Sigmund Freud.

En la vida hay tres clases de personas: los que saben contar y los que no. Homer Simpson

Yo, me salto los ejemplos. David Reyes



diumenge, 11 de novembre del 2007

Una nit de Risk

EL RISK

El Risk, joc de taula on l'objectiu és assolir una missió predeterminada, o com a mínim intentar-ho. Som grans aficionats i quan l'ocasió és propícia ens agrada jugar-hi. En aquesta última partida, s'han incorporat dues noves promeses del món de l'estratègia.
Estàvem tots preparats, erem 5 jugadors i 1 jugadora. Tots sabíem bé el que havíem de fer, en l'amor i en la guerra tot val, i en les nostres partides encara més, no hi han amistats, no hi han amors, els compromisos no tenen validesa, s'ha de complir l'objectiu per sobre de tot i de tothom, el premi és gran...ser el millor conqueridor del món, i el respecta de tots. Els soldats preparats, la cavalleria, entrenada per matar sense compassió i els canons ben carregats de pólvora, no hi haurà treva, no s'accepten retirades, només morts...

La partida va començar amb ritme lent, els nous jugadors, Sans i Jonny, havien d'aprendre totes les normes explícites i les implícites...en el joc sempre hi han unes "altres normes" i és fonamental conèixer-les. Els resultats després de 3 hores de joc van ser els següents:


Sans
Objectiu: Conquerir America del nord i Oceania.
La partida: Va començar fort, apostant per Oceania i col·locant-se bé a Amèrica, però la precipitació i les ànsies de matar i conquerir territòris van fer que perdés molts batallons i es fes feble a tot el món. Ha après una gran lliçó, no es pot jugar amb precipitació, però té gran potencial ,segur que en les pròximes tindrà més cura dels seus soldats. La influència del Wiski i el Romm, tampoc va ajudar, la guerra i l'alcohol no es porten molt bé, però rius moltíssim!


Eugeni
Objectiu: Matar-se a si mateix, per tant conquerir 24 territoris
La partida: D'entrada dir que l'Eugeni és molt bon jugador tot i que últimament no està a l'alçada de la seva reputació, està perdent el respetca que s'ha guanyat amb partides espectaculars, està perdent facultats o pot ser és que el nivell ha pujat.
Va começar posicionant-se a Amèrica del nord, bon inici per cobrar 8 soldats lo més haviat possible, però va tenir el problema de que el Sans també estava molt interessat, i quan un s'ha d'enfrontar a un jugador nou sempre és perillós perquè l'estratègia perilla, ja que el nou no sap modular les tirades i és més difícil controlar els seus moviment. Va tenir la seva oportunitat en un moment que va cobrar 13 soldats, però la sort del Sans va fer que els perdés tots i no pogués avançar. Després d'això ja va desaparèixer de la partida. Un altre dia serà. S 'ha de dir que l'objectiu era quasibé impossible perquè 24 territoris és més de la meitat del món, però torres més altes han caigut.

Jonny
Objectiu: Conquerir 18 territoris amb dos batallons a cada un.
La partida: Va començar amb molta solidesa, col·locant-se molt bé a Oceania i Europa, però la seva manca d'experiència i l'excés d'eufòria el van endur a cometre una sèrie de decisions que no el van afavorir, no s'ha de ser tant apassionat i gestionar millor les emocions, ja que és fàcil deixar-se endur pels piques i les provocacions, i ell va caure repetides vegades en les trampes que li va posar la Cris. Va donar molt joc a Europa lliurant batalles ferotges amb la Cris per conquerir el continent, el que no sabia era que l'objectiu de la Cris era matar-lo i va jugar amb ell com un gatet, ell es pensava que jugava com un tigre, però la Cris va saber molt bé com controlar-lo i domesticar aquest felí.

Sergi
Objectiu: Conquerir 24 territoris.
La partida: Va començar fort, apostant per Oceania i esperant la oportunitat de fer fora a Sans i Jonny, l'experiència jugava a favor i només va haver d'esperar el moment per atacar, i després de que entre ells es matessin encara més fàcil. Només es centrava en conquerir un continent i apartir d'aquí pujar cap a Aisa, Europa i Afria, però 24 territoris són masses i amb més amb 6 jugadors. Un cop conquerit Oceaia, estava ben posicionat a Asia però de sobte la partida va fer un gir i no va donar temps de seguir amb el pla.

Cris
Objectiu: Matar a Jonny.
La partida: De seguida va conquerir Àfriaca, i va esperar que el Sergi matés a Jonny a Oceania, així ella només hauria d'esperar el moment per fer l'assalt a Europa on Jonny només feia que debilitar-se, va jugar molt bé l'estratègia i l'efecte psicològic.
Felicitats per la victòria, també s'ha de dir que és la reina dels daus, i mica en mica es va guanyant una reputació de guanyadora, sobretot des de que li passa la ma per la cara al seu novio, l'Isem, sembla que li té la mida presa.


Isem
Objectiu: Matar al Sergi, és a dir a mi! després de tants anys i ara em vol mal, que n'es de dolent.
La partida: Com sempre, ell va fent, mai saps quin objectiu té, és un gran estratega i juga molt bé amb l'efecte sorpresa, tot i que ja el començo a conèixer ja que en un moment determinat vaig veure uns moviments suspitoso cap a Asia que em van posar en alerta, tenia el dubte si anava per mi o per Oceania, però estava segur que més tard o més d'hora entre les nostres tropes hi hauria merder. La seva novia no va deixar que es produís la batalla a l'Àsia, queda pendent..jejeje.
Felicitar a tots els jugadors, ens ho vam passar molt bé i ja podem pensar en repatir-ho, em sembla que molts de nosaltres volem la revenja, així que la Cris ja pot practicar amb el seu sparring particular, l'Isem, perquè haurà de defensar el títol.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola, feia dies que no tenia temps d'entrar als blocs, perquè l'estoneta que tenia el dedicava al meu, l'xtec ens ha reservat un espai de blocs per als mestres i me l'he canviat, però si estres a l'antic al ca`p de pocs moments ja surt el nou. Quina currada! Ves en compte i no "abandonis" a l'Anna. Petonets.
Carme