Els últims 12 mesos

Frases mítiques.

Jamás aceptaría pertenecer a un club que me admitiera como socio. Groucho Marx

Estos son mis principios. Si a usted no le gustan, tengo otros. Groucho Marx

La televisión ha hecho maravillas por mi cultura. En cuanto alguien enciende la televisión, voy a la biblioteca y me leo un buen libro. Groucho Marx

Bebo para hacer interesantes a las demás personas. Groucho Marx

Nunca olvido una cara. Pero en su caso, estaré encantado de hacer una excepción. Groucho Marx

Perdonen que no me levante. (Epitafio de Groucho Marx)

La imaginación es más importante que el conocimiento.
Albert Einstein

Existen dos maneras de ser feliz en esta vida, una es hacerse el idiota y la otra serlo. Sigmund Freud.

En la vida hay tres clases de personas: los que saben contar y los que no. Homer Simpson

Yo, me salto los ejemplos. David Reyes



dilluns, 17 de novembre del 2008

Què és la L.E.C?

Què proposa la L.E.C ( Llei d'educació de Catalunya)?


1.-Estableix un model d'autonomia basat en la diferència dels centres segons els resultats escolars. Afavoreix l'autofinançament dels centres públics que conduirà a incrementar la diferències segons el seu entorn. Proposa un model de gestió empresarial que dificulta el treball en equip. Defineix els directors dels centres públics com a "personal directiu", amb règim jurídic específic i els possibilita seleccionar, avaluar i nomenar al prefessorat.

2.-Consolida i augmenta el poder i la influència de les patronals religioses en l'àmbit educatiu. Destina més diners als centres privats sense cap obligació ni cap mecanisme per evitar la distribució desequilibrada de l'alumnat. A partir d'aquesta Llei, la xarxa de centres privats passa a ser l'eix vertebrador del sistema educatiu.

3.-Consolida el camí obert cap a la privatització de determinats sectors, a partit de la municipalització i altres vies:0-3, educació de persomes adultes, Formació Professional, Serveis educatius, extraescolars.

4.-Desregularitza les relacions laborals. Introdueix formes de provisió subjectives i discrecionals, que deixen una porta oberta a l'arbitrarietat. Proposa un nou sistema retributiu jerarquitzat basat en un model d'avaluació punitiva. Proposa increments retributius al professorat per resultats obtinguts. Obre la via a la laboralització del personal substitut amb el conseqüent empitjorament de les seves condicions de treball.

5.-El compromís d'inversió pública que proposa el Deparatament és absolutament insuficient. S'ha de prioritzar la inversió pública a l'ensenyament públic i aquesta ha de ser, com a mínim, del 6% del PIB de Catalunya.

1 comentari:

Anònim ha dit...

necessitat de comprovar:)